Äventyr och utmaningar genom att själv få prova på. Hos oss får du uppleva äventyr i naturen och lära känna nya kompisar. Du kan vara scout genom hela livet.

I Scouterna får du prova på nya saker. I den lilla gruppen, patrullen, får du nya kompisar och öva på att leda dig själv och andra. I Scouterna blir du redo för livet.

När kan jag bli scout?

Du kan börja i Håbo scoutkår det året du fyller 6. Du börjar som bäverscout och sedan blir du spårarscout, upptäckarscout, äventyrarscout, utmanarscout och Roverscout.
Att sedan vara aktiv har ingen övre åldersgräns – i scouterna kan du vara ledare, utbildare, funktionär, utvecklare, arbeta i styrelse eller vara ansvarig för ett arrangemang. Hos oss finns det plats för alla!

Vanliga svar på varför man är scout:

1. Kompisarna
  2. Åka på läger
  3. Prova på nya saker

Gå med i Håbo scoutkår och testa scouting

Om du eller ditt barn är intresserad av att börja i Håbo scoutkår, gör en intresseanmälan via det centrala medlemsregistret på http://www.scouterna.se/hitta-scoutkar/scoutkar/habo-scoutkar/. Vi tar inte emot anmälningar på annat sätt. Anmälningen handläggs av ledaren för den ansvariga avdelningen för dig eller ditt barn, och hör av sig med information om plats eller kö. Om du anmäler dig efter sista april, kan du tidigast börja på hösten.
Observera att alla avdelningar för närvarande är fulla- Kötiden uppskattas till MINST 12 månader.